Blauw met zwart logo van AMCA Cruises met transparante achtergrond

Celebrity Cruises

AMCA Cruises

Persbericht
CELEBRITY CRUISES ONTHULT DE NAAM VAN HET VOLGENDE SCHIP IN DE EDGE-SERIE: CELEBRITY XCEL

Het vijfde schip in de bekroonde Edge serie van het merk, zal in november 2025 in de Caribbean debuteren.

Londen, 7 november 2023: Het aftellen is begonnen en de toekomst van het cruisen is officieel onderweg. Celebrity Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het vijfde schip in de bekroonde Edge Series de Celebrity Xcel zal heten.

De onthulling vond plaats op de scheepswerf van Chantiers de ‘l Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk, toen leidinggevenden van zowel de Royal Caribbean Group, ’s werelds toonaangevende familie van cruisevakantiepmerken waartoe Celebrity Cruises behoort, als de scheepswerf het eerste stuk staal sneden voor het nieuwe schip.

“De Edge Klasse schepen hebben de vooroordelen over cruisen doorbroken en ik ben blij om onze volgende gedurfde stap als rederij met Celebrity Xcel aan te kondingen”, aldus Laura HodgesBethge, president van Celebrity Cruises. “Trouw aan haar naam, zal dit volgende schip een ‘ Xcel’ zijn van haar zusterschepen met geheel nieuwe ervaringen, di nog moeten worden onthuld, maar zal alles opnieuw veranderen.

Celebrity Xcel maakt haar debut in November 2025 in de Caribbean en vaart haar eerste winter seizoen vanuit Fort Lauderdale, op routes van 7 nachten, afwisselend tussen de Bahama’s, Mexico en de Kaaimaneilanden maar ook Puerto Plata, St Thomas en St. Maarten. De afvaarten zijn nu open voor de verkoop.

Net als haar lang verwachte zusterschip Celebrity Ascent, dat op 3 december 2023 debuteert, zal Celebrity Xcel gasten als nooit tevoren verbinden met de adembenemende wereld om hen heen. De ervaringen aan boord zullen ervoor zorgen dat deze schepen een klasse apart blijven, met onderscheidende kenmerken en ruimtes als:

• The Retreat, een exclusief resort-in-een-resortgebied voor suitegasten, met als hoogtepunt een zonnedek van twee verdiepingen.

• Een Sunset Bar met meerdere niveaus en meerdere terrassen die de achterkant van het schip opnieuw definieert.

• Een Daniel Boulud fine-dining restaurant op zee

• Live entertainment en activiteiten die de beste date-avonden en dagen op zee creëren

• En krachtig en opnieuw ontworpen Grand Plaza dat drie dekken beslaat, waardoor een luchtige en open binnenruimte ontstaat

* En de terugkeer van de Magic Carpet, een technisch hoogstandje dat vrij hoog boven zee uitsteekt en gasten een ononderbroken uitzicht biedt terwijl ze aan een cocktail nippen of dineren.

Om te boeken of voor meer informatie gaat u naar www.celebritycruises.nl of belt u 070-3141555 of neemt u contact op met uw plaatselijke reisagent.Over Celebrity Cruises:

Celebrity Cruises, eigendom van Royal Caribbean Group, herinterpreteert cruisen door baanbrekende resortreizen op zee. De Celebrity-cruise-ervaring staat bekend om zijn iconische “X” en is zowel verfijnd als ontspannen, waarbij modern design, voorzieningen en entertainment worden gecombineerd met een persoonlijek service van wereldklasse waardoor reizigers zich overal ter wereld thuis voelen. De cruisemaatschappij vervoert reizigers naar bijna 300 bestemmingen, verspreid over alle zeven continenten, en tot acht bestemmingen in een reis. Celebrity is meermaals bekroond en de eerste cruisemaatschappij met schepen die de viersterrenwaardering van Forbes Travel GuideHET IS OFFICIEEL:

CELEBRITY CRUISES NEEMT DE LANGVERWACHTE CELEBRITY ASCENT IN ONTVANGST

Londen, 8 november 2023 – Celebrity Ascent is officieel toegetreden tot de vloot van bekroonde schepen van Celebrity Cruises die premium reizen herdefiniëren, nu de rederij het nieuwste schip in ontvangst nam op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire, Frankrijk. Celebrity Ascent, het vierde schip in de innovatieve Edge-serie van de rederij, blijft vooroordelen over cruisen verbrijzelen met zijn vooruitstrevende ontwerp van ‘s werelds toonaangevende architecten en interieurontwerpers; culinaire uitmuntendheid van chef-koks met Michelin-sterren; wellness verweven door de hele ervaring; uitgebreid entertainment aan boord en meer. Celebrity Ascent maakt haar officiële debuut in Fort Lauderdale, Florida op 3 december, met een cruise van 7 nachten in de oostelijke Caraïben langs populaire bestemmingen zoals St. Maarten, St. Thomas en de Dominicaanse Republiek.

Het schip werd verwelkomd door Jason Liberty, president en CEO van de Royal Caribbean Group, Laura Hodges-Bethge, en Laurent Castaing, General Manager van Chantiers de l’Atlantique. Kapiteins Dimitrios Kafetzis en Tasos Kafetzis, de eerste broeder-kapiteins die werden vereerd met het aannemen van een nieuw schip van de scheepswerf, waren ook aanwezig voor de viering, samen met 1.400 bemanningsleden van Celebrity Ascent.

Om het moment te markeren, namen ze deel aan verschillende maritieme tradities, waaronder de ondertekeningsceremonie en het wisselen van vlaggen aan boord van het schip, samen met een feestelijke toast in het spectaculaire drie verdiepingen tellende Grand Plaza van het schip.

“Celebrity Ascent is nog een ander voorbeeld van innovatie die onze missie stimuleert om op verantwoorde wijze de beste vakanties te bieden”, aldus Liberty. “Het schip zet de ambitie van Celebrity voort om premium reizen opnieuw te definiëren en naar nieuwe hoogten te brengen”, aldus Liberty. “Ik wil het team van Chantiers de l’Atlantique, onze teams van Newbuild en Celebrity Cruises en hun partners bedanken en feliciteren met de visie, het vakmanschap en de passie die zijn gestoken in het tot leven brengen van dit spectaculaire schip.”

“Celebrity Ascent biedt alle innovatieve en bekroonde ervaringen uit de Edge Series die een nieuw tijdperk in het ontwerp van cruiseschepen hebben ingeluid, plus een paar nieuwe verbeteringen, en ik kan niet wachten om onze gasten aan boord te verwelkomen”, aldus Hodges-Bethge. “Het is een ware eer om dit schip te verwelkomen in onze vloot en ik ben iedereen die betrokken is bij alles wat er komt kijken bij het lanceren van een nieuw schip zo dankbaar.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Celebrity Ascent hetzelfde succes zal hebben als de andere schepen in de prestigieuze Edge Series. Het fraaie exterieur- en interieurontwerp en de uitzonderlijke zeewaardigheid maken het tot een uitstekend schip. Celebrity Ascent belichaamt de sterke band tussen de teams van Chantiers de l’Atlantique, Royal Caribbean Group en Celebrity Cruises”, aldus Laurent Castaing, algemeen directeur van Chantiers de l’Atlantique.Hoogtepunten van de vakantie-ervaring

Celebrity Ascent voegt zich bij een klasse van schepen zonder weerga en is een zusterschip van Celebrity Beyond, dat vorig jaar met veel bijval debuteerde. Nieuwe ervaringen en favorieten uit de Edge-serie zijn onder meer:

• The Retreat, een exclusief resort-in-een-resortgebied voor suitegasten, gemarkeerd door een zonnedek van twee verdiepingen;

• Accommodaties voor moderne smaken, van moderne villa’s met twee verdiepingen en privédompelbaden tot hutten met oneindige veranda’s, waardoor de grenzen tussen binnen- en buitenleven vervagen;

• Een uitgebreide daktuin en een prachtig resortdek met unieke vrijdragende drijfbaden;

• Een Sunset Bar met meerdere niveaus en meerdere terrassen aan het achterschip van het schip;

• Een uitgebreid entertainmentprogramma aan boord met een transformerende uitgaanservaring op het Resort Deck, zes nieuwe liveproducties, interactieve game-ervaringen en meer;

• Een opnieuw ontworpen casinovloer en gloednieuwe spellen;

• Een nieuw terras om buiten te dineren bij Blu, het clean cuisine-restaurant van het merk voor Aqua Class-gasten, beschikbaar om overdag buiten te dineren;

• Een nieuw ontworpen Le Voyage van chef-kok Daniel Boulud;

• En de terugkeer van het Magic Carpet®, een technisch hoogstandje dat uitkragend boven de zee zweeft en gasten ononderbroken vergezichten biedt onder het genot van cocktails of dineren.Cruisen op Celebrity Ascent

Na de eerste reis van Celebrity Ascent zal ze tot eind april 2024 een verscheidenheid aan afwisselende Oost- en West-Caribische vakanties aanbieden, waarna ze naar de Middellandse Zee gaat voor afvaarten vanuit Barcelona en Rome.